söndag 6 mars 2011

Utnyttjande av kropp och själ

Det är synd om djur som blir pälskant på en jacka eller tofs på en mössa. Det är lika synd om djur vars muskler tydligen passar utmärkt till ett gott rödvin.

Det är inte okej att storskaliga industrier plågar och dödar djur för att du ska få äta kött. Jag förstår inte skillnaden i lidande för djuren att plågas för deras päls eller deras muskler. Hur kan människor vara mot pälsindustrin och för köttfabrikerna?

Och nej, vilda djur levande i skogarna är inte ett bättre alternativ som middag på din tallrik. Om jägare inte skulle jaga älg eller rådjur och annat småvilt skulle heller ingen jakt på rovdjur som exempelvis lo och varg behövas. Så fruktansvärt många djur skadeskjuts varje år. Så många djurungar blir föräldralösa för att kallblodiga idioter med gevär ska få sitt ego upphöjt för att ha dödat individer i skogarna. (Jägarna skulle göra bättre nytta hemma och sojabönsodla, baka bröd, leka med sina barn, gosa med hundarna, läsa böcker, engagera sig politiskt, städa, tvätta, knulla, basta samt fundera på etiska dilemman).

2 kommentarer: