måndag 19 september 2011

Ett riktigt modigt miljöparti

För trettio år sedan föddes Miljöpartiet som parti. I dag när alla partier profilerar sig som miljöpartier (fast de inte gör någonting konkret för miljön) känns det kanske inte så provokativt med ett renodlat Miljöparti, men år 1981 var det andra tankar än de som spirade i det välmående välfärds-Sverige som fanns då!

Jag tycker Miljöpartiet ska gå all in och sluta anpassa sig efter väljarna. Sluta med Moderatflirtar och börja agera för klimatet! På riktigt!
En bil kan aldrig vara miljövänlig. Kött är inte klimatsmart. Solpaneler är inte till för att hus ska se coola ut. Höj vägtullarna. Även trasig mat är mat. Järnvägar är till för tågtrafik och måste byggas ut och underhållas. Kollektivtrafik är ingen trend. Träd gör samhället vackrare och renare. Ett kök är nytt i många långa år. Skrota bäst-före-märkningen. Flygskatterna är för billiga. Närodlat efter säsong bör premieras. Trafikljus bör ställas in efter cyklister och gångtrafikanter istället för biltrafik. Förbjud korta enpersonsresor med bil. Gör storstäderna bilfria. Låt all undervisning genomsyras av genustänk. Kräv odlingslotter till varje ny lägenhet som byggs istället för parkeringsplats. Placera företag i andra städer än Stockholm. Sänk arbetstiden så människor har tid att umgås, odla, laga mat från grunden och städa sin egen skit. Inför obligatoriska bilpooler i bostadsrättsföreningar. Lagstadga om fler cykelställ samt bättre skötta och bredare cykelbanor. Inför klimatmärkning och skatt på miljökrävande produkter. Låt företag klimatkompensera. Slutligen sänk  politikers löner och förbjud fallskärmar.

Ungefär så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar