fredag 2 september 2011

Fallskärm

Idag stör jag mig mest på att de politiker som suttit i riksdagen mer än tre år får enorma fallskärmar. Är du 50 år när du slutar som riksdagspolitiker behöver du inte jobba mer eftersom du får lön varje månad till pensionen rullar in på 65-årsdagen!

Hur var det nu med nya Moderaternas "alla ska jobba"? Gäller inte det före detta politiker. Riksdagspolitiker har Sveriges arbetares längsta sommarlov och jullov. När du slutat jobba måste samma regler gälla som för vilken simpel arbetare som helst. Gå till arbetsförmedlingen nästa vardag och ta vilket jävla underbetalt skitjobb som helst. Varför inte arbeta i städföretag och städa Carl Bildts toalett? Eller när du restaurarangmomsen ska sänkas kommer ju det behövas fler i den branschen. De behöver nog gamla politiker som diskplockare. För det ska löna sig att arbeta!

Ärligt talat förstår jag inte problemet. Den dagen du slutar som politiker i riksdagen är du utan arbete. Alltså arbetslös. Då får du söka a-kassa, socialbidrag eller sjukersättning samt ett nytt arbete. Precis som alla andra medborgare. Avskaffa inkomstgarantin för riksdagspolitiker. Punkt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar