tisdag 27 april 2010

Rädda liv

Eftersom de flesta som drabbas av hjärtstopp vid den tiden befinnr sig utanför ett sjukhus eller en annan vårdinrättning behövs du som är utbildad i Hjärt- och lungräddning (HLR) ute på gatorna. Bor du i Stockholmsområdet? Bra.
Har du utbildning i HLR? Okej, bra. Då går vi vidare.
Har du mobilabonnemang i Telia, Tele2, 3 eller Telenor? (Där föll jag bort...)
Kan du klicka på den här länken och följa anvisningar på en hemsida. Grattis du kan nu vara en av de hundratals människor som anmält sig som livräddare.

Du som av en eller annan anledning föll bort ur kriterierna ovan kan kanske ändå rädda liv. Dock får du själv inte vara med om att rädda liven (ja det kan bli flera stycken!) eftersom det händer post mortem (när din hjärna dött). Anmäl dig som donator till Donationsrådet. Om du inte finns med i registret räknas du som att du inte vill donera. Vid en svår olycka måste dina anhöriga i denna svåra stund även besluta om donation. Är du registrerad som donator hjälper du inte bara svårt sjuka människor att få nya friska liv. Du hjälper även dina anhöriga att slippa ta beslut om din egen kropp. Gör det nu! Varför skulle du inte göra det förresten?

1 kommentar:

  1. Annars kan man gå en kurs ändå...
    http://www.hlr.se/

    SvaraRadera