fredag 16 april 2010

Alliansen och dom

Så här i vårbudget-tider kan man ju undra hur har alliansen skött sig under regeringstiden 2006-2010? Som tur är har Fokus tagit reda på det åt oss. Läs deras granskning.
Läs särskilt punkt 4. Familj och jämlikhet. Alliansen har gjort det som lovats, men jämställdheten har inte ökat.
Men också punkt 3 om skatter och bidrag är intressant. De rika och friska har fått det bättre, de redan fattiga och sjuka har fått det betydligt sämre.
Punkt 1, klimatet. Borgarna lovade lite och uppfyllde mer. Med betoning på kärnkraft. Tellus tackar dock för höjd bensinskatt och ökat pris på el.
Under punkt 8, vården, läser jag att vårdpersonalen inte tycker det blivit bättre (näe, lägre skatter ger mindre pengar till kommuner och landsting, detta medför såklart färre personal per patient) och att vårdplatsantalet minskat drastiskt.
Under punkt 10, skolan, är det samma sak. Ingen förbättring. Och jobben (punkt 11) blev färre. (Vilket såklart även har med lågkonjunkturen att göra.)

1 kommentar:

  1. Precis vad jag visste att det skulle bli...De rika och friska har fått det bättre, de redan fattiga och sjuka har fått det betydligt sämre, äckligt!!! Jag tror inte på att sparka på den som redan ligger...
    Vårdpersonalen tycker inte att det blivit bättre (näe, lägre skatter ger mindre pengar till kommuner och landsting, detta medför såklart färre personal per patient) och att vårdplatsantalet minskat drastiskt, inte särskilt förvånande eller hur?! Säker och god vård, hur då?!
    Under punkt 10, skolan, är det samma sak. Ingen förbättring. Och jobben (punkt 11) blev färre. (Vilket såklart även har med lågkonjunkturen att göra.) Visst är det säkert så att det har lite med lågkonjunkturen att göra, men det är oxå något att gömma sig bakom och skylla på. Många av deras förslag klubbades innan och har gjort att klyftorna ökat och att de som har fått mer på bekostnad av skola, vård etc osv...Jag personligen betalar gärna mer skatt för att alla ska ha samma det drägligt!
    ///Å.

    SvaraRadera