fredag 21 januari 2011

Individualismen har segrat. Solidariteten är död.

Bevis 1:
Full illaluktande soppåse innanför porten till mitt hus. Varför bemöda sig med att ta med den ut från lägenheten och ner för trapporna, men inte slänga den i soptunnan två meter utanför porten?

Bevis 2:
I bastun efter gymmet har någon råkat ha ner en träplanka som suttit som ryggstöd till översta sitsen. Istället för att ta med plankan med tillhörande spikar ut till omklädningsrummet (eller till receptionen) låter människan plankan ligga kvar på översta sitsen, med spikarna uppåt.
Att tillägga är att jag med ungefär 0,5 cm marginal missade att sätta fotsulan rakt i spikarna.

Bevis 3:
Köttindustrin. Kött är gott. Kött är mord. Kött leder till klimatpåverkan och miljontals djurs lidande varje år. Ändå äter människan kött. För att det är gott. Och för att människan inte orkar bry sig och tänka ett steg till samt att ta konsekvenser för sitt handlande.

Bevis 4:
Vargjakten.

Bevis 5:
Alla vill ha BIOLOGISKA barn. Mitt barn ska vara lik mig och min kärleksvän. Oavsett ärftliga sjukdomar, överreproduktion av barn i världen och infertilitet.

Bevis 6:
Alla måste TJÄNA pengar på allting. Endast för egen vinning. Hus, städare, resor. Jag får göra vad jag vill med mina pengar. Det är fult att betala skatt. Staten ska inte ta skattepengarna och ge till någon annan som inte kan sköta sig, hålla sig frisk och ha ett jobb.

Bevis 7:
Det är viktigare att själv se bra ut än att andra är friska och får äta sig mätta..

Bevis 8:
När julen raskas ut ställs granen på fel plats. Har du släpat hem granen går det tydligen inte att släpa den till närmaste upphämtningsplats.

Bevis 9:
Weekendresor i Europa är tydligen roligare än weekendresor i Sverige. Trots konsekvenserna som flygtrafiken har för djur, natur och miljö. Safari i Afrika är mer spännande än älgsafari i Sverige. Golfspel är även det roligare i andra länder än Sverige, trots att golfbanorna är extremt konstruerade och artificiella, var de än ligger.

Bevis 10:
Få friska människor erbjuder sina sittplatser i kollektivtrafiken till äldre, gravida och sjuka.

Bevis 11:
På akutmottagningen är alltid alla sjukast och ska få komma först till läkare. Att sjukvårdspersonal med rätt kompetens och erfarenhet gjort bedömningen och prioriterat de sjukaste först betyder visst ingenting för dem. Sedan får syrrorna, eller någon annan med låg status, skäll när väl de friskare sjuka öppnar munnen.

Bevis 12:
Människor nyser och hostar rakt ut trots att Herren Gud skapat våra armveck enbart för att nysa och hosta i.

Bevis 13:
Moderaterna regerar Sverige med järnhand. Och svenskarna tycker att de gör det bra.

2 kommentarer:

  1. Du har så rätt, så rätt. Det där märks även i vanliga konversationer: folk är mer intresserade av att berätta om sig själva än att lyssna en stund på motparten. Ge och ta? Pff!

    SvaraRadera
  2. Jag både håller med dig och inte! Jag är mer intresserad av HUR:et! Hur vi ska möta människor för att få till en förändring?! Varför ser det ut som det gör?!

    SvaraRadera