onsdag 27 oktober 2010

Spray och larm

Jag behöver införskaffa mig ett styck överfallslarm och en spray som jag kan spruta i ögonen på maktutövande potentiella våldtäktsmän.
Tyvärr ser samhället ut sådant som det gör och jag vill kunna gå hem ensam i mörker.
Jag skulle även behöva öva mer på självförsvar.

Var köper man överfallskit? Var tränar jag upp mitt feministiska självförsvar? Hur krossar jag den rådande genusordningen?
Hjälp!

5 kommentarer:

  1. Ett fredligt och lagligt självförsvar är en jävligt stark ficklampa att lysa i ögonen på eventuella förövare. Eller bara vanlig hårsprej, med färg i, eller bara sprejfärg i väskstorlek. Underlättar identifiering och bevisföring efteråt om inte annat.

    SvaraRadera
  2. Vill du lära dig ordentligt självförsvar kan jag verkligen rekomendera Kravmaga. Det är hårt men effektivt

    SvaraRadera
  3. Det är ju helt galet att jag skriver det här, men om, vilket faktiskt inte är helt otroligt, med tanke på vad som hänt...Om du skulle bli överfallen. Ta allt DNA du kan, riv förövaren med dina naglar, slit av hårtussar, så han åker fast!

    Jag tänker att ett larm som vi har på jobbet som tjuter högt som f-n, det är nog bra i skrämselsyfte. Jag vet att Nina köpte pepparspray och annat när hon var i London, eftersom det är olagligt här i Sverige, så jag vet inte vart du kan få tag i något, men på nätet går ju allt att köpa. Var försiktig och var inte dumdristig, be Johan möta dig och gå så lite ensam du bara kan, så att inget händer dig! Jag vet att du inte alls vill räta in dig i ledet och låta han skrämma dig, men man vet u inte om våldet trappas upp, nästa kvinna kanske han tar livet av...Jag tycker att det är skit obehagligt!
    Tänker på dig och förstår din rädsla och känsla av ofrihet!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Å andra sidan, rent statistiskt, så är det större risk att Johan blir misshandlad när han ska möta dig, än att du blir överfallen när du går själv. Men nu ska vi inte måla fan på väggen i onödan. :)

    SvaraRadera